Skip to main content

Geef je elektrische installatie de nodige aandacht: plan een jaarlijkse onderhoudsbeurt

Net als een periodiek onderhoud van jouw verwarmingsketel, is het aangewezen om ook jouw elektrische installatie jaarlijks te laten controleren.  Een elektrisch defect staat immers in de top vijf van meest voorkomende oorzaken bij woningbrand.

Door een jaarlijkse controle vermijd je onvoorziene omstandigheden, zoals kortsluiting en slecht functionerende toestellen en help je ongelukken en brand te voorkomen. 

Jaarlijkse onderhoudsbeurt ac1cea34

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt via Zelfbouwelektro

Wat doen we tijdens een check-up?

 • We gaan met een thermocamera in jouw verdeelkast(en) op zoek naar mogelijke problemen, zoals overbelasting, slechte contacten, losse schroeven enzovoort.

 • We kijken slecht werkende elektrische verlichting en stopcontacten na.

 • We controleren of alles nog volgens de recentste reglementering is uitgevoerd.

 • We brengen de elektrische schema’s up-to-date.

 • We voeren kleine herstellingen en werkjes meteen uit waar mogelijk, bijvoorbeeld het vervangen van een lamp, het vernieuwen van een stopcontact of schakelaar,… 

 • We testen jouw rookmelders op goed functioneren.
  Ter info: Sinds 1 januari 2020 ben je in Vlaanderen wettelijk verplicht om elke verdieping van je woning te voorzien van minstens één rookmelder. Ben jij in orde? Wij hebben kwalitatieve en slimme rookmelders in de aanbieding.

 • We kijken je zonnepaneel-installatie na.

Wanneer het je past

Laat je jouw elektrisch onderhoud aan ons over, dan komen wij bij jou langs wanneer het je past. Over het algemeen vinden de controles plaats op zaterdag, zodat er altijd wel iemand thuis kan zijn.

Meestal voorzien we een uurtje de tijd voor een elektrisch onderhoud. Een kwartiertje daarvan houden we ons bezig met de standaard checklist, zoals hierboven omschreven. De overige tijd mag je onze technieker inzetten voor uiteenlopende elektrische klusjes, zoals het vervangen van een lamp en het vernieuwen van een stopcontact. Beschik je over een domoticasysteem, dan hebben we iets meer tijd nodig.

Overzichtelijk verslag

Na de check-up ontvang je van ons een kort verslag, aangevuld met een vrijblijvend voorstel om eventuele extra aanpassingen en/of diepergaande herstellingen uit te voeren. Zo heb je een duidelijk overzicht op de (on)veilige toestand van jouw elektrische installatie!

Kostprijs

Wij bieden standaard onderhoudscontracten aan vanaf 150 euro excl. BTW en verplaatsingskosten (minimum). Het tarief is afhankelijk van de grootte van je installatie en de aanwezige voorzieningen, zoals een alarminstallatie, domotica,… Een onderhoudscontract geeft je recht op twee onderhoudsbeurten.

Gedurende de periode van het onderhoudscontract geniet je van 10% korting op extra werkuren!

Vraag een vrijblijvende offerte

Wij maken voor jou graag een vrijblijvende offerte op maat. Ook de offertebespreking kan ’s avonds of in het weekend ingepland worden. Zo hoef je je niet tijdens de kantooruren vrij te maken.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, gif, tiff, jpeg, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 10.
   Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen boordevol tips, acties, kortingen,...?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.