Zelfbouw
Ventilatie
Zelfbouw ventilatie

Zelfbouwpakket: ventilatie

Ventilatie in een woning is belangrijk zowel voor renovatie als nieuwbouw en waarom zou je het zelf niet in handen nemen?

Met een zelfbouwpakket ventilatieC’ of ‘D’ zit je ook goed bij Zelfbouwelektro. De juiste berekeningen, ontwerpen van de installatie, het aanleveren van de juiste materialen, instel-regeling en het afleveren van de nodige attesten zijn taken die wij van Zelfbouwelektro graag voor je uitwerken. Ook begeleiden we je graag in de praktische uitvoering volgens ons zelfbouw concept.

Zo ben je zeker dat jouw woning wordt voorzien van een professioneel ventilatiesysteem en dat volgens alle wettelijke regels.

Nieuwbouw en/of renovatie de EBP/EPC wetgeving wordt er niet makkelijker op voor de bouwheer en zeker niet om telkens de aangepaste en verstrengde wetgeving hier rond op te volgen. Een ventilatieverslag is dan weer een must om in uw project op te nemen.

Meestal zakt de moed in de schoenen als je alle regelgevingen hier rond wil volgen in je bouw- en/of renovatieproject! Laat ons dan nog niet beginnen over welk systeem ventilatie moet ik nemen!?

Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te worden zodat je het optimale resultaat haalt om een goede luchtkwaliteit te kunnen garanderen!

Belangrijk in het ventilatiesysteem is niet zozeer de vraag te stellen “moet ik ventileren” maar eerder voor welk systeem ga ik kiezen om mijn project van een goede luchtkwaliteit te garanderen!

Er zijn 2 mogelijkheden, ofwel kies je voor het ventilatie C-systeem of voor een volledig controleerbaar ventilatie D-systeem.

Ventilatierooster

Zelfbouw ventilatiesysteem TYPE C

Een vraaggestuurd ventilatiesysteem van het C-type zorgt ervoor dat je met behulp van sensoren, enkel in werking gaat als bepaalde waarden worden overschreden.

De motor werkt dus alleen als het echt nodig is , wat dan resulteert een energiezuinige oplossingen en je meteen flink wat bespaart op energiekosten!

Een vraaggestuurd ventilatie C systeem zuigt in de natte ruimtes de vervuilde- en verslechterde lucht kwaliteit, weg via een binnenrooster over het toestel naar buiten.

Bij Zelfbouwelektro bieden we 2 huismerken aan die u garanderen van een kwaliteits-ventilatiesysteem op maat van uw project en waar je zelf mee aan de slag kan gaan in een ventilatie zelfbouwpakket :

Ventilatie type C
Healthbox 3 0 7ce6e5ce

Healthbox 3.0

Renson

Healthbox 3.0 is geschikt voor een individueel ventilatiesysteem voor zowel woningen als appartementen. Dit systeem controleert 24/7 de luchtkwaliteit op CO2 of vocht en/of VOC’s (geur) per ruimte. Het ventilatieniveau per ruimte wordt volautomatisch bijgestuurd in functie van de gemeten luchtkwaliteit (dit met sensoren in de regelmodules).

Zolang de luchtkwaliteit in een ruimte goed is, wordt het ventilatieniveau niet verhoogd. Dit zorgt voor een maximaal comfort en maximale energiebesparing.

Via de geïntegreerde SmartConnect communiceert Healthbox 3.0 met gebruiker (via app) en met andere slimme toestellen in de Smart Home.

Dit ventilatiesysteem kan ook op een simpele manier in een zelfbouw domoticapakket geïntegreerd worden voor een optimaal gebruik en sturing van uw systeem.

DucoBox Silent 5 bf245aa7

Ducobox Silent Connect

Duco

De DucoBox Silent Connect is een afzuigeventilator die zorgt voor een centrale afvoer binnen Duco’s vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen.

Dit ventilatiesysteem is zowel de motor van het systeem, als de master unit waarop sturingscomponenten kunnen worden aangemeld.

Deze stille, compacte, duurzame en uiterst energiezuinige afzuigventilator voert vochtige en/of vervuilde lucht af wanneer nodig en in de juiste hoeveelheid.

Door eenvoudige constructie en efficiënte gelijkstroommotor staan garant voor een lange levensduur!

De DucoBox Silent Connect is trouwens de stilste C van Europa!

Zelfbouw ventilatiesysteem TYPE D

Bij een ventilatie D-systeem wordt er gebruik gemaakt van twee ventilatoren, eentje voor het aanzuigen van verse lucht van buitenaf en eentje voor het wegzuigen van vervuilde lucht naar buiten. De twee luchtstromen kruisen elkaar in de warmtewisselaar.

De warmtewisselaar zorgt ervoor dat, met behulp van de warme vervuilde binnenlucht, de koude verse buitenlicht wordt opgewarmd!

Dit betekend een flinke besparing op het energieverbruik! Doordat niet alle warme en vervuilde lucht zomaar naar buiten geblazen wordt, maar eerst nog de verse lucht naar binnen toe verwarmt! Energie efficiënt dus!

Ook bij het D-systeem kan er vraaggestuurd gewerkt worden om een nog groter effect op het E-peil van je woning te bekomen!

Ventilatie type D
Begetube Ventilation

BT 3.5 S

Begetube

BT 3.5 S  de Uiterst stille ventilatie-unit met warmterecuperatie

Deze unit is voornamelijk op de residentiële woningbouw gericht, dankzij een debiet van 350 m³/h.

De BT 3.5 S² ultimate onderscheidt zich met het grootste rendement (85%).

Dit toestel leent zich op vlak van aansluitingsmogelijkheden bijzonder goed tot plaatsing op de vloer, omdat alle aansluitingen dan bovenaan zitten.

Orcon EcoMax

EcoMax

Orcon

de HRC-300 EcoMax/MaxComfort is de balansventilator voor alle toepassingen. Met een rendement van 97%* dankzij de extra lange recair ru wisselaar. Standaard voorzien van een vochtsensor, meerdere temperatuursensoren en is te koppelen met diverse co2 sensoren. Het resultaat: een uiterst gezond en comfortabel binnenklimaat én een lagere energierekening.

Doordat het toestel te draaien is, kan deze gemakkelijk als linker of rechter uitvoering worden geconfigureerd. De 8 verschillende aansluitmogelijkheden en de constant volume motoren zorgen voor een ongekend installatiegemak.

Aansluitingen en toebehoren

Begetube

Bij Zelfbouwelektro werken we met het Begetube Profi 63 voor uw ventilatieproject in zelfbouwpakket.

Begetube is al decennia bekend in vloer- en wandverwarming alsook centrale verwarming & sanitair, logisch is dan ook dat zij in de ventilatiewereld niet onbekend blijven.

Zij bieden een totaalpakket aan en introduceren hun Profi-Air ventilatiesysteem aan waar zij ook voor garant staan van A-Z voor een ventilatiesysteem van het type D!

Systeem 63

Systeem 63 is een luchtverdeelsysteem voor ventilatiesystemen van residentiële gebouwen.

Het zorgt voor de aan- en afvoer van ventilatielucht voor zowel systeem C (natuurlijke toevoer en mechanische afvoer) als systeem D (mechanische aan- als afvoer). De basis van Systeem 63 bestaat slechts uit 4 onderdelen:

Begetube Ventielaansluitstuk 70b6dbde
Ventielaansluitstuk
Begetube o ring c20329fc
O-ring
Begetube luchtverdeelkast b442423f
Luchtverdeelkast
Begetube ventilatiekanaal a37fccbb
Ventilatiekanaal
Slechts 4 onderdelen!

Voordelen

  • Modulair en flexibel systeem

  • Beperkte inbouwhoogte

  • Systeem mag ingestort worden in beton of chape

  • Eenvoudig push en click verbindingssysteem

  • Alles afgedicht met o-ringen voor een perfecte luchtdichtheid

  • Leidingen met antistatische en antibacteriële coating

  • Slechts 4 onderdelen per tracé

  • Eenvoudig te reinigen

©2021 ZelfbouwElektro.be

Created with ❤️ by Digital Work