Skip to main content
Domotica controller 3102f0c5
Datum: 22 mei 2021

Domotica, what’s in a name?

Tags:

Domotica brengt alle toepassingen en daarbijhorende technieken (bijvoorbeeld verlichting, verwarming, ventilatie, alarmsystemen, zonnepanelen,…) in één overzichtelijk en gebruiksvriendelijk geheel samen zodat je alle touwtjes in handen hebt wat betreft het ge- en verbruik. Alles kan van op afstand of zelfs automatisch bediend worden in één systeem. Je bepaalt zelf hoe ver je hierin gaat.

Tal van voordelen

Domotica is een intelligent systeem dat jou als gebruiker een grote meerwaarde biedt:

 • Het draagt bij tot een groter comfort
  Bijvoorbeeld:
  – Je tuin- en/of padverlichting gaat automatisch aan wanneer het donker wordt.
  – Je gaat slapen en met één drukknop op de slaaptoets gaat alle verlichting in je woning uit. Enkel de padverlichting naar jouw kamer blijft bijvoorbeeld nog enkele minuten aan, zodat je veilig in je bed kan kruipen.
 • Het verhoogt de veiligheid 
  Bijvoorbeeld:
  – Je hoort ’s nachts gerommel. Met de paniektoets naast het bed doe je meteen de tuinverlichting en ook enkele noodzakelijke lampen in huis aan zodat je meteen ziet wat er rondom jou aan het gebeuren is.
 • Het systeem is heel flexibel 
  Bijvoorbeeld:
  Je wil het automatisch licht in de inkomhal, op het toilet en in de berging iets langer laten branden. Heel simpel: even de duurtijd aanpassen en klaar is kees.
 • Rationeel energieverbruik
  Bijvoorbeeld:
  Bij het verlaten van de woning druk je op de toets ‘alles uit’ en enkele seconden nadien gaat alle verlichting uit die nog aan was. Eventueel wordt ook de verwarming automatisch uitgeschakeld of gaan de screens in de zomer automatisch naar beneden zodat de leefruimtes niet te warm worden.

Wil je meer weten over domotica? Volg ons op de voet. De komende weken krijgen je heel wat interessante tips.

Was dit een nuttig artikel?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, boordevol tips & tricks, aanbiedingen, nieuwigheden,…