Domotica controller bee16ded
Datum: 25 november 2020

Domotica, what’s in a name?

Tags:

Domotica brengt alle toepassingen en daarbijhorende technieken (bijvoorbeeld verlichting, verwarming, ventilatie, alarmsystemen, zonnepanelen,…) in één overzichtelijk en gebruiksvriendelijk geheel samen zodat je alle touwtjes in handen hebt wat betreft het ge- en verbruik. Alles kan van op afstand of zelfs automatisch bediend worden in één systeem. Je bepaalt zelf hoe ver je hierin gaat.

Tal van voordelen

Domotica is een intelligent systeem dat jou als gebruiker een grote meerwaarde biedt:

 • Het draagt bij tot een groter comfort
  Bijvoorbeeld:
  – Je tuin- en/of padverlichting gaat automatisch aan wanneer het donker wordt.
  – Je gaat slapen en met één drukknop op de slaaptoets gaat alle verlichting in je woning uit. Enkel de padverlichting naar jouw kamer blijft bijvoorbeeld nog enkele minuten aan, zodat je veilig in je bed kan kruipen.
 • Het verhoogt de veiligheid 
  Bijvoorbeeld:
  – Je hoort ’s nachts gerommel. Met de paniektoets naast het bed doe je meteen de tuinverlichting en ook enkele noodzakelijke lampen in huis aan zodat je meteen ziet wat er rondom jou aan het gebeuren is.
 • Het systeem is heel flexibel 
  Bijvoorbeeld:
  Je wil het automatisch licht in de inkomhal, op het toilet en in de berging iets langer laten branden. Heel simpel: even de duurtijd aanpassen en klaar is kees.
 • Rationeel energieverbruik
  Bijvoorbeeld:
  Bij het verlaten van de woning druk je op de toets ‘alles uit’ en enkele seconden nadien gaat alle verlichting uit die nog aan was. Eventueel wordt ook de verwarming automatisch uitgeschakeld of gaan de screens in de zomer automatisch naar beneden zodat de leefruimtes niet te warm worden.

Wil je meer weten over domotica? Volg ons op de voet. De komende weken krijgen je heel wat interessante tips.

Was dit een nuttig artikel?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, boordevol tips & tricks, aanbiedingen, nieuwigheden,…

Enkele van onze zelfbouw-pakketten.

Zelfbouwpakket Domotica 468d8379

domotica

Zelfbouw Domotica Meer info Zelfbouwpakket: domotica Voor elk project in renovatie of nieuwbouw kan je met een zelfbouwpakket domotica van zelfbouwelektro meteen aan de slag en heel wat besp…
Zelfbouwpakket Alarm 97f9aa4d

alarm

Zelfbouw Alarm & beveiliging Meer info Zelfbouwpakket: alarminstallatie Wens je je woning te beveiligen met een alarmsysteem, dat kan ook met een zelfbouwpakket alarm van zelfbouwelektro…
Zelfbouwpakket Elektriciteit 74fdb0f4

elektriciteit

Zelfbouw Elektriciteit Meer info Zelfbouwpakket: elektriciteit Je wil graag zelf je elektriciteit plaatsen, maar je weet niet goed hoe je eraan begint, of je hebt twijfels over de wet- en/of…

©2021 ZelfbouwElektro.be

Created with ❤️ by Digital Work