Skip to main content
Kopie van Kopie van Naamloos ontwerp 78ea4441
Datum: 19 januari 2023

TELETASK HELPT U MET ‘SLIM’ GEBRUIK VAN UW ENERGIE!

TELETASK energy manag. afb

Meer dan ooit wordt het belangrijk om uw energie ge- & verbruik “Slim” in te zetten!

Uw toestellen en/of comfortfuncties gebruiken wanneer uw ‘piekvermogen’ om stroom van het net te halen laag is, wanneer uw zonnepanelen genoeg stroom leveren zoveel mogelijk om zelfconsumptie te organiseren.

Belangrijke doelstellingen die in het kader van het capaciteitstarief, dat vanaf 01/01/2023 voor iedereen in België van toepassing is, best slim worden aangepakt!

n een ecologisch verantwoorde samenleving – en zeker nu in tijden van een energiecrisis – willen we nog meer energie besparen, duurzame producten gebruiken en milieuvriendelijke oplossingen toepassen.

TELETASK gebruikers kennen reeds héél wat voordelen van dit domoticasysteem bij het slim omgaan met hun energie ge- & verbruik!

Energie gebruiken wanneer de energiekost laag of zelfs gratis is, dat is de ultieme doelstelling. TELETASK zorgt ervoor dat het naast het optimaliseren van het energieverbruik ook de piekbelasting van het net zo veel mogelijk beperkt wordt. Een cruciale factor voor het beperken van het capaciteitstarief.

Voor functies die manueel of met een eenvoudige tijdklok niet gestuurd kunnen worden, stelt TELETASK nu haar P1 koppeling met de digitale meter voor.  Zo worden complexere energiesystemen in de woning zoals fotovoltaïsche panelen, warmtepomp, boiler, thuisbatterijen, elektrische voertuigen, enz … eenvoudigweg beheerd zonder amper een manuele tussenkomst.

Wanneer de bewoners niet thuis zijn, zal het systeem de verwarming/koeling voor het ontbijt niet inschakelen. Ook bij een verhoogde CO2 meting worden de warmterecuperatie ventilatoren niet aangeschakeld.  Daarnaast hoeven de Hifi-, TV-, koffiezet-, Wi-Fi router en stopcontacten met allerlei laders beter niet onder spanning te staan. Het alarmsysteem daarentegen moet uiteraard wel actief blijven. Het TELETASK energy management staat garant voor veiligheid & comfort én het systeem bespaart waar mogelijk. Dit alles dankzij de TELETASK P1 interface.

P1 interface
De P1 digitale meter simulator: een onmisbare tool om de P1-interface in het TELETASK systeem te integreren. Deze compacte simulator bestaat enerzijds uit een verbinding naar de PC en anderzijds een verbinding naar de P1 interface TDS12340BE. Met de meegeleverde software kunnen na aansluiting alle gewenste vermogens gesimuleerd worden alsof deze data uit de P1 poort van de digitale meter komen. Voor de installateur betekent dit een enorme tijdbesparing tijdens het testen van de programmatie en de garantie dat een perfect werkende energieoplossing afgeleverd wordt.

Wil je meer info en/of wil je je bestaande TELETASK installatie upgraden naar nog meer slimheid?

Neem zeker contact met ons op, dan bekijken we samen hoe we jouw ge- & verbruik van energie in uw bestaande installatie kunnen optimaliseren!

Heb je een nieuw project? Aarzel dan zeker niet om met ons een afspraak te maken om samen te bekijken hoe we dit kunnen integreren in uw installatie!

Wil je graag zelf aan de slag met je elektrische installatie om nog meer voordeel te halen, laat het ons ook weten en we maken een vrijblijvende afspraak!

AFB teletask energy management bijgesn

Was dit een nuttig artikel?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, boordevol tips & tricks, aanbiedingen, nieuwigheden,…