Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F11%2FDonkere gang tijdens de nacht
Datum: 19 april 2021

Een bewegingsmelder in de nachthal, handig en functioneel.

Moet jij ’s nachts ook wel eens je bed uit voor een toiletbezoek? Dan wil je dit wellicht ook doen met zo weinig mogelijk licht en lawaai zodat je jouw huisgenoten niet wakker maakt. Een bewegingssensor in de nachthal is hiervoor de ideale oplossing! De bewegingssensor schakelt jouw verlichting aan wanneer hij beweging registreert binnen zijn detectieveld. Naast beweging houdt hij ook rekening met de hoeveelheid licht. Zo schakelt de bewegingssensor de verlichting enkel aan wanneer het in de kamer ‘donker’ genoeg is, dus niet overdag.

Een bewegingsmelder is één. Maar als je de bewegingsmelder combineert met een slimme domotica-installatie kan hij nog efficiënter gebruikt worden. Zo kan je de bewegingsmelder bijvoorbeeld actief gebruiken als alarmsensor wanneer je niet thuis bent.

ZelfbouwElektro raadt aan: Aurus-2 Sense van Teletask

De AURUS-2 SENSE is een bewegingsmelder in een strak en modern design die speciaal geschikt is voor het automatisch bedienen van lichten in een inkom, gang, toilet en gelijkaardige ruimtes waar je ‘even passeert’. Merkt de bewegingsmelder beweging op, dan schakelt hij het licht automatisch aan zolang het nodig is. Daarnaast beschikt hij over een ingebouwde lichtsensor waardoor hij het licht ook enkel inschakelt wanneer dit nodig is. Overdag zal de AURUS-2 SENSE met andere woorden geen verlichting inschakelen wanneer er voldoende licht is.

Aurus 2 Sense

Naast zijn, bijna onzichtbare lens, bevat de bewegingsmelder twee bijkomende druktoetsen: één link en één rechts van de lens. Elke drukfunctie kan je bovendien een korte- en/of lange functie geven.

Met de druktoetsen ben je ook in de mogelijkheid om handmatig lichten te bedienen (bijvoorbeeld wanneer je veel licht nodig hebt als je werken gaat uitvoeren in de nachthal), maar je kan ze ook gebruiken voor andere domotica-functies, zoals het sturen van de gordijnen, zonneweringen, poorten, airco, muziekinstallaties enzovoort.

Ook het aansturen van de verwarming en koeling kan omdat de AURUS SENSE-2 ook beschikt over een ingebouwde temperatuursensor voor het meten van de kamertemperatuur.

Een voorbeeld voor het gebruik van de druktoetsen:

  • Je komt boven en beseft dat je op het gelijkvloers nog wat lichten hebt laten branden. Een lange druk op een toets en alle verlichting op het gelijkvloers gaat uit. Of met één korte druktoets doe je alle rolluiken/screens van de bovenverdieping naar beneden/omhoog.

Investeren in domotica is investeren in meer efficiëntie, veiligheid en een beter energieverbruik!

Plaats je jouw domotica zelf, dan bespaar je bovendien ook nog eens heel wat budget. Neem gerust contact met ons op voor een zelfbouw-pakket domotica.

Was dit een nuttig artikel?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, boordevol tips & tricks, aanbiedingen, nieuwigheden,…