Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F11%2FDomotica in huis
Datum: 7 juli 2021

Domotica haalbaar voor mijn project?

Tags:

Bij mijn klanten komen we dikwijls de situatie tegen waarbij men tijdens het eerste verkennend gesprek start vanuit: “wij zouden graag domotica willen installeren!”. Bij mijn volgende vraag: “wat zou je allemaal willen doen met domotica?”…………..

“Euh……….. een ‘alles aan, alles uit knop’ vind ik wel praktisch, vooral als je vertrekt uit je woning en je drukt op 1 knop dat je zeker bent dat al je verlichting uit is!”. Dat kan met domotica, maar is dat alleen de reden dat je overweegt om domotica te installeren?

En zo komt het soms dat mensen die overtuigd hun verkennend gesprek starten met “wij zouden graag domotica willen installeren!”, vertrekken met een teleruptor – installatie……………waar ze ook de alles uit-functie geintegreerd kunnen hebben!

Nee, om maar te zeggen dat elke installatie afhankelijk is van de wens en vooral ook ‘budget’ van de klant, iets wat ik graag benadruk bij de besprekingen met klanten. Van het moment dat je bepaalde functies, zoals een centrale bediening voor bepaalde lichtpunten, toestellen enz….makkelijk onder controle wil houden, dan is domotica zeker een must! Ook belangrijk is, dat je even nadenkt over niet alleen welke functies je zou willen voorzien in de ‘startinstallatie (lees: bij de intrek van de woning, ruimtes) maar ook al een beetje verder kijkt naar de toekomst, bijvoorbeeld: tuinverlichting, poortautomatisatie eventueel zwembad, poolhouse enz…… Of misschien zou je ook de ventilatie, verwarming, camera’s, audio, willen integreren! 

Het ligt allemaal niet ver meer van een ‘standaardinstallatie’ elektriciteit en ook de maatschappij evolueert mee natuurlijk en dan ben je best ook nu al een beetje ‘mee’ met die zaken. Het is in dat laatste dat domotica zeker ook een méérwaarde kan betekene voor uw installatie.

Wij zijn méér dan vertrouwd met een Belgisch domoticamerk, met name TELETASK! Zelf beschikken wij ook in onze woning over een Teletask-installatie en zijn wij uiterst tevreden over dit systeem en ja wij zijn ook gestart met een minimum omwille van een renovatie die wij uitvoer(d)en…………..

Concreet over TELETASK: 

– Een merk dat al meer dan 30 jaar actief is in Belgie en ook internationaal een stevige voet op grond heeft.

– Een bussysteem, wat de mogelijkheden van sturing bijna onuitputtelijk maakt.

– Géén jaarlijkse licentiekost en levenslange upgrades van de software

– Zéér makkelijk in eigen beheer en in een ‘windows – omgeving’, is de software zelf aan te passen naar uw wensen en behoeften.

– Mogelijkheden om in een ‘cloud’ te werken en gebruik te maken van de Teletask app op IOS (voor apple gebruikers) als ook android (voor Google gebruikers).

– Te starten vanaf de kleinste centrale (PICOS) met reeds een aantal uitgangen voor lichtpunten en/of andere apparaten te sturen, dimuitgangen , rolluikuitgangen,  schakelingangen voor normale druktoetsen…..en steeds uitbreidbaar volgens uw ‘moment en budget’!

– ………………..meer weten over TELETASK, volg deze link: Meer over TELETASK , of neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van Teletask Mail ons vrijbijvend!

Een domoticainstallatie in zelfbouw is dat haalbaar?

Zéér zeker kan dat, meer zelfs, door zelf een hand uit de mouw te steken, kan je direct het bespaarde budget gebruiken om uw domoticainstallatie verder uit te bouwen.

Wij van ZELFBOUWELEKTRO helpen daar uiteraard graag aan mee, door je van A-Z te begeleiden doorheen uw project:

– Wij komen samen met u de leidingen en voorzieningen bepalen op je werf

– We maken een ‘easy’ te volgen legplan op voor de bekabeling

– We zorgen ervoor dat alle bekabeling in de verdeelkat op dejuiste modules en onderdelen terecht komt

– We configureren uw domoticainstallatie, zodoende dat u na ons, meteen zelf al met de programmatie en toepassingen kan starten zoals u het zelf wil.

– Toch nog een probleempje, dan helpen wij je verder, indien nodig ‘online’ van op afstand.

– Wij voorzien TELETASK als basisdomotica omdat wij dit zelf dagelijks gebruken en volledig achter het systeem staan. 

– Teletask is betaalbaar, efficiënt, veilig, en heeft alles wat een modern domoticainstallatie moet hebben in de basissoftware. 

Was dit een nuttig artikel?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, boordevol tips & tricks, aanbiedingen, nieuwigheden,…